Друштво

Свечаношћу протканом ђачким
талентима прослављен Дан школе

Приредбом која је у први план истакла таленте ђака и друштвене вриједности које његују различитости, Основна школа „19. април“ прославила је данас Дан школе.

Ова образовна установа 19. април, Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату, чији назив и носи, обиљежава као свој дан, а то је прилика и за свечаност у школи.

– Поводом Дана школе припремили смо приредбу са богатим и примјереним програмом, којој су присуствовали бројни гости међу којима представници Градске управе, пензионери, бројни родитељи, чланови Школског одбора и Савјета родитеља. Много тога се десило између два Дана школе, али свакако оно чиме се највише поносим као руководилац ове установе, јесу бројни вриједни помена резултати наших ученика и наставника на такмичењима као и посебним, хуманитарним осјећајем ђака и радника, како према члановима колектива, тако и према акцијама на нивоу града. Хуманитарне акције су нешто чему се увијек редовно одазивамо – рекла је директорица школе Елвира Миљић додавши да су протеклу годину обиљежиле и бројне манифестације, које такође славе успјехе и таленте ученика, и то Фестивал хумора и дјечијег стваралаштва, светосавска забава, Дан ученичких постигнућа и друге.

Да су бројне манифестације које ова школа организује прилика да ученици покажу на чему су вриједно радили истакла је и наставница српског језика и вођа рецитаторске секције Далиборка Малешевић.

– Приредба поводом Дана школе је збир рада многих секција почевши од школског хора, драмских и рецитаторских секција, ликовне, ритмичке и фолклорне секције. Све то показује да ученици вриједно раде и да их је много активно у ваннаставним активностима – казала је Малешевићева додавши да међу ученицима влада велико интересовање за ангажман у секцијама и јавним наступима, што вјерује да је корисно за њихове даље животне стазе.

Дан школе руководству школе, наставном особљу и ученицима честитао је градоначелник Милорад Симић.

– Овај дан обилује манифестацијама у знак сјећања на историјске догађаје и људе који су дали своје животе за слободу. Такође, на овај дан посебно помињемо и све оне који и данас његују традицију антифашизма. Најмање што можемо да урадимо јесте да чувамо људство и чојство, да преносимо младим нараштајима шта значе слобода и отаџбина, јер су вриједности за које вриједи живјети и градити свјетлију будућност – казао је Симић.

Програму обиљежавања Дана школе присуствовали су и посланици у Народној скупштини РС Игор Жунић и Денис Пијетловић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, те директори и представници осталих дервентских школа и други представници јавног и вјерског живота Дервенте.

Related posts

УНА ИДЕ НА МАТЕМАТИЧКУ ОЛИМПИЈАДУ

admin

Испред „Корта“ данас базар за Михајла

admin

Медицински смјер готово
попуњен првог дана уписа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još