ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града засједа 1. октобра

На сједници локалног парламента, која је заказана за 1. октобар, између 41 тачке дневног реда, ријечи ће бити о именовању начелника одјељења Градске управе, те избору замјеника градоначелника, а пред одборницима ће се наћи и извјештај о извршењу буџета града за прву половину текуће године, као и расподјела суфицита.

Колегијум Скупштине града усагласио је да ће бити разматран и Приједлог одлуке о накнадама за обављање послова припреме урбанистичке документације и техничког прегледа објеката, те Приједлог одлуке о оснивању православног гробља у Куљеновцима, а одборници би се требали изјаснити о издавању у закуп школских просторија у згради гимназије.

Ријечи би требало бити и о приједлозима одлука о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у својини града, а ради обликовања грађевинских честица појединцима и о продаји непокретности у својини града у обухвату РП „Индустријска зона“ компанији „Фрукта трејд“.

На приједог градоначелника Милорада Симића, пред одборницима ће се наћи и одлука о расподјели утврђеног буџетског суфицита и неутрошених намјенских средстава, те рјешења о именовању једног члана УО у обданишту „Трол“ из реда оснивача.

На засједању ће ријечи бити и о измјенама и допунама Статута града, те извјештаја комисије за провођење поступка по Јавном огласу за избор и именовање једног члана Градске изборне комисије Дервента, те приједлог рјешења о избору на то мјесто.

На дневном реду је и разрјешењу и именовање чланова Надзорног одбора ЈП „Дервентски лист и Радио Дервента“, те информације о раду и пословању јавних установа у првој половини 2021. године.

На дневном реду су и тачке које се тичу информација о раду и стању образовања у четири дервентске основне школе и двије средње.

На приједлог клуба СНСД- а, а након што Комисија за избор и именовање утврди овај приједлог, на дневном реду ће се наћи и приједлози рјешења о разрјешењу и именовању једног члана ове комисије. На адресу Скупштине града стигао је и приједлог из Основне школе „Никола Тесла“ да Скупштина града у име јединице локалне самоуправе изабере једног члана школског одбора, што ће се, као тачка дневног реда послије утврђивања приједлога од стране Комисије за избор и именовање, такође наћи на разматрању.

Шефови клубова одборника су разматрали и проблематику Туристичке организација, која послује без руководства.

– На данашњој сједници Колегијума кандидује се приједлог рјешења о избору вршиоца дужности директора Туристичке рганизације, те ће Комисија утврдити приједлог рјешења. Уколико приједлог не буде утврђен, предложена тачка се повлачи на самом засједању локалног парламента до наредне сједнице – објаснила је секретар Скупштине града Сања Малешевић.

 

Related posts

Чуварима ћирилице уручене награде

admin

СВЕТОСАВКИ БАЛ ОЖИВИО ПОСЛИЈЕ СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА

admin

Више села сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još