ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града засједа 12. новембра

Одборници Скупштине града разматраће на сједници која је заказана за петак, 12. новембар 35 тачака дневног реда, међу којима је ребаланс овогодишњег буџета, али и нацрт градске касе за идућу годину, као и приједлог избора још једног потпредсједника Скупштине.

Колегијум локалног парламента усагласио се данас да се пред одборницима нађу и измјене и допуне одлуке о платама и другим правима градских функционера, као и приједлози о разрјешењу директора Дома здравља, те именовању на ову функцију.

На дневном реду је и Информација о додјели и продаји земљишта које је било у власништву општине од 1995. до 2020. године. Скупштина града разматраће и одлуку о формирању професионалне Ватрогасно – спасилачке службе, Информацију о запошљавању на подручју града, броју и структури незапослених, као и потребним кадровима за развој града, те измјену Одлуке о делегирању одборника који ће у својству службеног лица присуствовати закључењу брака.

Међу тачкама дневног реда је и више одлука о продаји непокретности у својини града приватним лицима путем лицитације, те Нацрт одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским и другим објектима на подручју града, као и информације о раду савјета мјесних заједница и условима и животу омладине на подручју града.

Одборници ће разматрати и извјештај о раду вртића „Трол“ за радну 2020/2021. годину, као и програм рада ове јавне предшколске установе за 2021/2022. годину. На дневном реду су и информације о раду „Трола“, Геронтолошког центра и Туристичке организације у првој половини године.

Приједлог градоначелника Милорада Симића да се на дневни ред предстојећег засједања уврсти приједлог одлуке о измјенама Одлуке о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава, а на иницијативу предсједника савјета мјесних заједница Осиње, Појезне, Мале Сочанице, Церана и Црнче, те предсједника Грађевинског одбора за изградњу осињског водовода Драгомира Лејића, није подржан од стране представника политичких партија скупштинске већине.

Related posts

БЕРАЧИ ГЉИВА ОКУПИРАЛИ ШУМЕ

admin

Кандидати се од сутра боре за наклоност бирача

admin

Чување и развој Републике Српске насушна потреба

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još