ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града засједа 12. новембра

Одборници Скупштине града разматраће на сједници која је заказана за петак, 12. новембар 35 тачака дневног реда, међу којима је ребаланс овогодишњег буџета, али и нацрт градске касе за идућу годину, као и приједлог избора још једног потпредсједника Скупштине.

Колегијум локалног парламента усагласио се данас да се пред одборницима нађу и измјене и допуне одлуке о платама и другим правима градских функционера, као и приједлози о разрјешењу директора Дома здравља, те именовању на ову функцију.

На дневном реду је и Информација о додјели и продаји земљишта које је било у власништву општине од 1995. до 2020. године. Скупштина града разматраће и одлуку о формирању професионалне Ватрогасно – спасилачке службе, Информацију о запошљавању на подручју града, броју и структури незапослених, као и потребним кадровима за развој града, те измјену Одлуке о делегирању одборника који ће у својству службеног лица присуствовати закључењу брака.

Међу тачкама дневног реда је и више одлука о продаји непокретности у својини града приватним лицима путем лицитације, те Нацрт одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским и другим објектима на подручју града, као и информације о раду савјета мјесних заједница и условима и животу омладине на подручју града.

Одборници ће разматрати и извјештај о раду вртића „Трол“ за радну 2020/2021. годину, као и програм рада ове јавне предшколске установе за 2021/2022. годину. На дневном реду су и информације о раду „Трола“, Геронтолошког центра и Туристичке организације у првој половини године.

Приједлог градоначелника Милорада Симића да се на дневни ред предстојећег засједања уврсти приједлог одлуке о измјенама Одлуке о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава, а на иницијативу предсједника савјета мјесних заједница Осиње, Појезне, Мале Сочанице, Церана и Црнче, те предсједника Грађевинског одбора за изградњу осињског водовода Драгомира Лејића, није подржан од стране представника политичких партија скупштинске већине.

Related posts

У Москви усавршава модни дизајн

admin

„ТРОЛОВЦИ“ УПИЈАЛИ ЗНАЊЕ ИЗ РОБОТИКЕ И БИОЛОГИЈЕ (ФОТО)

admin

ВРИЈЕДНИ ЂАЦИ НАНИЗАЛИ УСПЈЕХЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još