Новости

Скупштина града 30. маја о
расподјели суфицита и ребалансу буџета

Одборници Скупштине града разматраће на сједници која је заказана за 30. мај 34 тачке дневног реда међу којима је приједлог расподјеле суфицита и нацрт ребаланса буџета града за 2024. годину.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума који је утврдио дневни ред предстојеће сједнице парламента на којем ће се наћи и и извјештај о раду градоначелника и Градске управе у 2023. години.

Ријечи ће бити и о извршењу буџета града за прошлу годину, те за први квартал ове године, као и о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у својини града у обухвату Регулационог плана „Индустријска зона“, те у обухвату Регулационог плана „Дервента – Сјевер  Југ“ путем лицитације. Одлучиваће се и о продаји непокретности у својини града у Босанским Лужанима, такође путем лицитације, те продаји неколико парцела грађевинског земљишта ради обликовања и комплетирања грађевинских честица.

На дневном реду је и Приједлогу одлуке о приступању изради Стратегије развоја града за период од 2025. до 2032. године, Приједлог одлуке о приватизацији четири државна стана, као и извјештај о раду Територијално ватрогасне – спасилачке јединице града у протеклој години и Одбора за жалбе града.

Одборници ће разматрати и Приједлог програма коришћења посебних водних накнада за 2024. годину и приједлог годишњег плана утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената у овој години. На дневном реду су и информације о запошљавању на подручју града, броју и структури незапослених лица, као и о потребним кадровима за развој града, о пословању привреде и стању у области културе.

На приједлог предсједника парламента Бојана Радановића на дневни ред сједнице увршћен је и Приједлог одлуке о објављивању јавног огласа о избору и именовању једног члана Градске изборне комисије и именовању комисије за провођење поступка именовања.

Related posts

РТРС О ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА У ДЕРВЕНТИ

admin

Мучки злочини не смију остати некажњени

admin

Дервентски лист у Црнчи: Порфирије никада није заборавио родни крај

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još