Друштво

Славски колач са Косова
проглашен најљепшим

Славски колач Данијеле Симоновић Митић из Грачанице са Косова и Метохије проглашен је најљепшим у избору Туристичке организације поводом Дана града и крсне славе дервентског Саборног храма, Велике Госпојине.

Славске колаче, који су по први пут изложени јуче у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, у оквиру великогоспојинских свечаности испекло је 15 учесница.

– Друго мјесто дијеле славски колач Бранке Станић и Горане Милојевић, те славски колач Јеле Палангетић, док треће мјесто дијели славски колач Раденке Лукић и колач Марије и Иване Новић. Колика је жеља да се традиција очува и колико је јака веза нашег народа казује нам дјело Данијеле Симоновић Митић, предсједнице удружења „Традицијом кроз векове“, која се потрудила да нам на Дан града и крсну славу са светог Косова стигне најљепши славски колач – навели су из Туристичке организације додајући да је овај избор био допринос очувању обичаја и традиције прављења славског колача.

Related posts

У ШКОЛАМА КОЈЕ СУ БИРАЧКА МЈЕСТА НАСТАВA НА ДАЉИНУ

admin

У Хрватску и даље уз ковид потврду или негативан тест

admin

Срцем пуним поноса
служиће грађанима и Српској

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još