Друштво

„СЛУЧАЈ КАТАР“ ПРОСЛИЈЕЂЕН ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ

Министар иностраних послова БиХ у техничком мандату Игор Црнадак изјавио је Срни да је МИП комплетан случај опструкције гостовања Културно-умјетничког друштва младих „Босиљак“ из Дервенте у Катару данас прослиједио Предсједништву БиХ.

– Предсједништву БиХ прослиједили смо све оно чиме се Министарству обратио КУДМ и изјашњење амбасадора БиХ у Катару о овом случају. Кад је ријеч о евентуалном санкционисању и заузимању одређеног става према неким поступцима амбасадора Бисере Турковић, једину надлежност има Предсједништво – појаснио је Црнадак.

Он није желио да говори о детаљима изјашњења Амбасаде БиХ у Катару о овом случају.

Коментаришући овај случај, Црнадак је рекао да мисли да амбасадор треба да помаже и да буде подршка наступима КУД-ова из БиХ, па и другим наступима из области културне сарадње.

– Ми смо информисани од КУДМ из Дервенте да су они имали опструкцију од Амбасаде БиХ у Кувајту и то је за мене потпуно неприхватљиво – нагласио је Црнадак.

Чланови ансамбла „Босиљак“ нису отпутовали у Катар на Међународни фестивал фолклора јер им је амбасадор БиХ у тој земљи Бисера Турковић забранила да наступају и представљају БиХ уколико КУДМ не жели да учествују на обиљежавању 1. марта, који се у дијелу БиХ прославља као „дан независности БиХ“.

КУДМ је то одбио, те је мјесецима раније планиран пут и наступ, пропао.

(Срна)

Related posts

Најдуже се памти спасавање дјечијег живота

admin

Занимања за којима потреба не престаје

admin

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još