Хроника

Случај сексуалног узнемиравања ученице под лупом истражилаца

Полиција и Окружно јавно тужилаштво у Добоју истражују случај сексуалног узнемиравања у основној школи у Дервенти.

Из Полицијске управе Добој за Радио – телевизију РС казали су да је наставник пријављен да је додиривао ученицу по интимним дијеловима тијела.

– Полицији у Дервенти је пријављен овај случај и о свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Добоју – рекла је портпарол ове управе Драгана Керкез.

Из тужилаштва наводе да је су одмах по обавјештењу од стране полиције у вези предметног случаја наложили предузимање потребних мјера и радњи у циљу расвјетљаваља свих околности случаја.

– Након што полиција достави извјештај Тужилаштво ће одлучити о даљем току поступка – саопштено је из Окружног тужилаштва Добој.

Из Министарства просвјете и културе РС саопштено је да је су обавијештени од стране Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње да је једна ученица пријавила наставника физичког и здравственог васпитања да се према њој непримјерено понаша, као и да је дошло до физичког обрачуна између родитеља и наставника у школским просторијама.

– Школа је информисала министарство да су обављени разговори са ученицом, наставником и родитељем, те да је о свему обавијештен Центар за социјални рад Дервента и Полицијска станица Дервента. Министарство просвјете и културе очекује да ће полиција провести поступак утврђивања основаности навода, у складу са својим овлаштењима – навели су из министарства додајући да је поменути наставник тренутно на боловању, а уколико се докаже да постоји  основана сумња да се наставник  непримјерено понашао и предузимао одређене радње на штету ученице, школа ће предузети неопходне мјере у смислу удаљавања наставника из наставног процеса.

– Министарство просвјете и културе Републике Српске неће толерисати било каква непримјерена понашања просвјетних радника и у сарадњи са школама употријебићемо све расположиве законске мјере да таква понашања санкционишемо, а такве наставнике удаљимо из образовног система – истакли су из министарства.

Related posts

У Дервенти пронађена лабораторија за узгој марихуане

admin

За три дана кажњено 65 пијаних возача

admin

Сарајлија ухапшен због кријумчарења људи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još