Новости

Средњошколцима приближен
изборни процес

Градска изборна комисија Дервенте, у сарадњи са Средњошколским центром „Михајло Пупин“ и Стручном и техничком школом промовисала је данас иницијативу за обиљежавање Свјетског дана избора у БиХ.

Како је саопштено из Градске управе на обиљежавање Свјетског дана избора Градска изборна комисија позвала је ученике завршних разреда, који су пунољетни, односно који ће до октобра 2024. године бити пунољетни и имаће право гласа, али исто тако могу бити и дио бирачких одбора.

– Ученицима је кроз обиљежавање овог датума приближен цијели изборни процес, који укључује надлежности Централне изборне комисије, Градске изборне комисије, Центра за бирачки списак, њихова права, дужности, обавезе, именовање бирачких одбора, обуке бирачких одбора, формирање мобилних тимова и друго. Обиљежавањем Свјетског дана избора се жели скренути пажња на важност одржавања избора – навели су из Градске управе.

Свјетски дан избора је дефинисан на конференцији Глобалне изборне организације у септембру 2005. године у Мађарској.

Related posts

НЕРАДНИ ДАНИ 1, 2. И 9. ЈАНУАР

admin

КРЕЋЕ РЈЕШАВАЊЕ СТАТУСА ЗГРАДЕ ПРЕКО ПУТА ДВОРАНЕ

admin

Полиција једна од највећих
тековина Републике Српске

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još