Друштво

Српски језик и моралне
вриједности сачувати од аномалија

Његовање језика упркос негативним утицајима у друштву, те важност очувања моралних вриједности главне су поруке представе „Шупља рупа“ коју су данас у Центру за културу извели ученици Стручне и техничке школе.

Овом представом, коју је припремила професорица Милка Срђеновић према тексту некадашње ученице школе Милице Вујасин, у свијету позоришта представило се 17 ђака од првог до четвртог разреда.

– Жеља нам је била да кроз ликове и догађаје прикажемо колико не водимо бригу о нашем језику. Том приликом, вриједи истаћи ријечи нашег Душка Радовића, да треба да волимо српски језик свим срцем, јер овај језик нема никог другог осим нас и то не смијемо да заборавимо – рекла је ученица Јована Митровић којој се на сцени придружио и  Сергеј Ружојчић.

– Наш рад на представи је био трновит, препун изазова и неизвијесности, све до самог извођења, али смо се сви лијепо уклопили. Порука представе је да не дозволимо да нас примитивизам побједи. Младост, снага и мудрост треба да се одупру свакодневици и боре за бољу и срећнију будућност – рекао је Ружојчић.

Представу поводом Дана позоришта од самог почетка је подржала директорица школе Бранка Јовић.

– Представа приказује аномалије у друштву и разоткрива негативне појаве. Вјерујем да може да нас натјера да процијенимо колико смо у стању да се одупремо примитивизму, а постиже и едукативни циљ и то у смислу тимског рада и стицања самопоуздања – казала је Јовићева.

Related posts

ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ У ДОЊИМ КУКАВИЦАМА

admin

Топићу друга награда
на „Акордеон арт плус“

Derventski List

Најезда крпеља напунила амбуланте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još