Друштво

СТАРА ЦРКВА ПОД КРОВОМ

Новоизграђени храм у Српској вароши добио је кров и столарију, а ових дана требало би да почну груби унутрашњи радови.

– Успјели смо да покријемо цркву и поставимо столарију, а до краја мјесеца требало би да буду завршени унутрашњи радови, који подразумијевају постављање електро инсталација, пода, те малтерисање зидова. Тиме би грубо унутрашње уређење цркве било завршено, односно дошли бисмо у фазу да завршимо све до иконостаса – рекао је предсједник грађевинског одбора за изградњу Старе цркве Драго Наградић.

Он је подсјетио да градња цркве напредује највише захваљујући доброј вољи и прилозима вјерника.

– За изградњу овог храма добили смо по 10.000 марака од Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Министарства за избјегла и расељена лица РС, али најдражи су нам прилози који долазе од наших добрих православаца, који нам у складу са својим могућностима помажу да храм завршимо – додао је Наградић.

Изградња новог храма на темељима некадашег започела је прошле године, а дио је комплекса који ће чинити и светосавски дом, мртвачница са палионицом свијећа, те звоник.

 

 

Related posts

НАКОН ПОЛА ВИЈЕКА У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

admin

Част и радост двије деценије
носити уз срце Часни крст

Derventski List

Од 4. до 6. јануара нови базари за Михајла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još