Друштво

Стара црква свечано ће
прославити Спасовдан

Стара црква у Дервенти молитвено и свечано прославиће у четвртак, 13. јуна празник Вазнесења Господњег – Спасовдан.

Послије богослужења и изношења икона туманских светитеља, планиран је пригодним програмом који ће увеличати наступ Српског црквеног пјевачког друштва „Србадија“ из Бијељине.

Према традицији, обиљежавање ће почети јутарњом литургијом у девет часова након чега је планирано послужење за све присутне, а кумство за ову годину најавили су Косана и Алекса Микеревић. У 17 часова први пут биће изнесена икона туманских светитеља Јакова и Зосима.

– Молитве за здравље и поклоњење икони светитеља планирано је од 17 часова, а од 18 часова услиједиће вечерње богослужење, а послије тога на платоу испред цркве биће одржан концерт хора „Србадија“ – рекао је свештеник Љубиша Новић позивајући све вјернике да заједно обиљеже овај велики хришћански празник додавши да је по заврштеку програма предвиђено послужење у Светосавској сали која је у изградњи.

Обиљежавање Спасовдана у Старој цркви одржава се под генералним покровитељством Црквене општине Дервента, града Дервента, Кола српских сестара „Царица Милица“ и Српског културног и умјетничког друштва „Просвјета“.

Related posts

Чланови Управног одбора
„Укрине“ поднијели оставке

Derventski List

„Комуналац“: Апел суграђанима
на штедњу воде и разумијевање

Derventski List

ПУТ У ЦЕРАНИМА ОКРЧЕН ПРЕД ЗИМУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još