НовостиРС-РЕГИЈА

Студентима бесплатан смјештај у домовима

Смјештај у студентским домовима у Републици Српској биће бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом, а све трошкове смјештаја студената у установама студентског стандарда убудуће ће сносити Влада Републике Српске, саопштено је данас из Министарства за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

– Ово је дефинисано Oдлуком о финансирању смјештаја и о суфинансирању исхране редовних студената у установама студентског стандарда. Тако ће, из буџета Републике Српске, бити обезбијеђено 2.600.000 КМ годишње за финансирање смјeштаја и 3,50 КМ за суфинансирање исхране по једном студенту дневно – прецизирали су из министарства додајући да се ради о још једној мјери унапређења студeнтског стандарда и високог образовања, јер је Законом о високом образовању увeдено бесплатно школовање за све студенте од прве године првог циклуса студија и прве године другог циклуса студија, који редовно извршавају своје обавезе.

Related posts

Припремају се додатне мјере за празнике

admin

Дјеца уз молитву упутила
стихове Светитељу Сави

Derventski List

НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ПАРКА „9. ЈАНУАР“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još