Култура

„Терапија“ осликала тему мушко – женских односа

Дервентска публика вечерас је имала прилику да свједочи реалном и комичном приказу мушко – женских односа и то на даскама које живот значе кроз представу „Терапија“ Позоришта младих „ДИС“ из Бањалуке.

За овај комад у дервентском Центру за културу тражила се столица више, а како сами глумци Бојан Колопић и Смиљана Маринковић истичу, представу за свако извођење дограђују сегментима из стварног живота.

– Представа је настала 2014. године и ми већ седам година растемо са њом, те је свако од нас приватно проживљавао многе ствари које се дешавају у представи, тако да она није иста као што је била када је премијерно изведена. Ми је надограђујемо константно, с обзиром да је ријеч о представљању непресушног извора тема, мушко – женских односа – појаснили су глумци додавши да се и фокус представе неријетко мијењао.

– Дешавало се да неке ствари које, на примјер на премијери или током првих неколико играња, нису биле најважнији елементи представе, временом постану епицентар комада – објаснили су носиоци представе.

Глумци представе „Терапија“ заслужили су за овај комад награде за најбољег младог глумца и најбољу младу глумицу на фестивалу „Заплет“, те награду у Бугојну, гласовима публике, за најбољу представу.

Related posts

„Вихорово стиховање“ било
повод за дружење и уживање у природи

Derventski List

ПРОМОВИСАН РОМАН „ПРСТ СУДБИНЕ“

admin

Представа „(Не) ћути
и трпи“ сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još