Култура

ТРЕБИЊЦИ ОДИГРАЛИ „КОФЕРЕ“

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, петог дана 18. Фестивала омладинских позоришта, драмска група требињске Гимназије „Јован Дучић“ одиграла је комад „Кофери“.
Ријеч је о представи која кроз личне и измаштане исповијести актера говори о актуелној теми одласка младих.

– Неке исповијести су болне, неке комичне, а неке готово трагичне – рекао је Игор Сврдлин са 20 година аматерског бављења глумом.
– Гимназијалци су у исповједним причама изнијели своје виђење око ове горуће теме и морам истаћи да је ријеч о заиста талентованим младим људима – рекао је Сврдлин који је осмислио идеју и концепцију и радио с екипом ученика на овом комаду.
Млади глумци истичу да им није био проблем испричати приче јер су већином искусили одлазак. Једна од чланица драмске секције Валентина Бошковић извела је дио настао по истинитој причи о сестри која одлази.
– Као дијете сусрела сам се са правом туђином и ономе шта значи одлазак, али ми млади треба у било ком времену да имамо свој глас јер једино тако држава може да напредује. Надам се да је ова представа нека врста аларма младих који ће да изазове неке промјене – истакла је Бошковићева.
Драмска секција Гимназије која је извела комад формирана је крајем прошле године, а у плану им је даљи рад на актуелним темама.
Фестивал ће бити настављен и сутра, а након завршне представе биће проглашени најбољи и уручене награде.

Related posts

Жена на Балкану је
непресушна инспирација

Derventski List

ПОГЛЕД НА ДЕРВЕНТУ У ГРОТЛУ РАТА ОД 15. ЈУНА

admin

Радионица омогућила стручне лекције

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još