ДруштвоИЗДВОЈЕНО

УЗИМАЊЕ БРИСЕВА И ПРЕГЛЕД СТОЛИЦЕ ОД 15. ЈУЛА

Малишани који похађају неку од предшколских установа у нашем граду од 15. јула до краја августа, у Дому здравља Дервента могу да ураде налаз бриса носа и грла, те столице на паразите.

– Брисеви ће се узимати понедјељком од седам до десет часова у просторијама вакциналног центра, док сваким радним даном од седам до 17 часова може да се обави преглед столице на паразите – саопштили су из Дома здравља додајући да брисеви носа и грла, те преглед столице коштају десет марака по дјетету.

– За ове анализе неопходно је донијети овјерену здравствену књижицу дјетета и упутницу педијатра, коју  родитељи могу узети и без присуства дјеце, сваким радним даном, у смјени у којој ради педијатар код кога је дијете регистровано – навели су из ове здравствене установе.

Према Закону о предшколском васпитању и образовању  на почетку сваке радне године родитељ дјетета које похађа предшколску установу обавезан је да донесе налаз бриса грла, носа и столице дјетета.

Related posts

ВИШЕ СЕЛА СУТРА БЕЗ СТРУЈЕ

admin

РАДНИК ПАО СА СКЕЛЕ

admin

ПИЈАЧНИ БАРОМЕТАР

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!