Култура

Унукини цртежи инспирација за јубиларну збирку

Јубиларна, десета збирка поезије Милорада Мише Ђурђевића под називом „Засањала с бојицом у руци“, инспирисана цртежима ауторове петогодишње унуке, објављена је посљедњих дана новембра, употпунивши његов богат књижевни опус.

Ђурђевића, који је члан Српског књижевног клуба „Вихор“ и Удружења књижевника Републике Српске, за нову, цртежима илустровану збирку поезије, нагнале су на папир пренесене маштарије његове унуке, која не проведе ни дан, а да бојицама на папир не пренесе своје доживљаје свијета.

Рецензанти збирке су Ставка Козић Прерадовић и Ранко Прерадовић, а издавач „Вихор“.

– Оно о чему размишља млади човек, то су теме Ђурђевићеве поезије ове врсте, проткане и саткане од баснословних и бајковитих слика које породици дају значај светиње. Лепота и јасноћа казивања, уз блискост дечијем свету, одлике су песама које чине ову књигу – навео је Прерадовић.

Ђурђевић, који је до сада изњедрио и 12 сликовница, свих 500 примјерака своје нове збирке намијенио „дјеци која се знају радовати лијепом поклону“.

Related posts

Илиндански пјеснички сусрети 6. августа

admin

Малени глумци испричали
причу о пријатељству

Derventski List

Књижевно вече посвећено Мухамеду Конџићу у суботу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još