Култура

Унукини цртежи инспирација за јубиларну збирку

Јубиларна, десета збирка поезије Милорада Мише Ђурђевића под називом „Засањала с бојицом у руци“, инспирисана цртежима ауторове петогодишње унуке, објављена је посљедњих дана новембра, употпунивши његов богат књижевни опус.

Ђурђевића, који је члан Српског књижевног клуба „Вихор“ и Удружења књижевника Републике Српске, за нову, цртежима илустровану збирку поезије, нагнале су на папир пренесене маштарије његове унуке, која не проведе ни дан, а да бојицама на папир не пренесе своје доживљаје свијета.

Рецензанти збирке су Ставка Козић Прерадовић и Ранко Прерадовић, а издавач „Вихор“.

– Оно о чему размишља млади човек, то су теме Ђурђевићеве поезије ове врсте, проткане и саткане од баснословних и бајковитих слика које породици дају значај светиње. Лепота и јасноћа казивања, уз блискост дечијем свету, одлике су песама које чине ову књигу – навео је Прерадовић.

Ђурђевић, који је до сада изњедрио и 12 сликовница, свих 500 примјерака своје нове збирке намијенио „дјеци која се знају радовати лијепом поклону“.

Related posts

„ЗЕКО“ НОВИ ЧЛАН МИШИНЕ ДРУЖИНЕ

admin

ИЗЛОЖБА РАДОВА ГОРАНА БИЈЕЛИЋА ВЕЧЕРАС

admin

„ВИХОР“ ПОЗИВА ПЈЕСНИКЕ ДА ПИШУ О ВРЕМЕНУ КОРОНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još