Спорт

Ускоро бољи услови на стадиону „Дејан Мајсторовић“

Стадион „Дејан Мајсторовић“ у Осињи постепено поприма нови изглед, а реконструкција овог игралишта даће нови вјетар у леђа Фудбалском клубу „Борац“, али и шансу за прве спортске кораке омладине из овог краја.

Иницијатива за реконструкцију стадиона потекла је од управе клуба, са жељом да омогуће што боље услове за тренинге и утакмице пред домаћом публиком, а помоћ у тој намјери имали су од бројних донатора и мјештана.

– Идеја да обновимо стадион постоји већ неко вријеме, али усљед недостатка новца нисмо били у могућности да почнемо радове који би нашем терену дали нови сјај и самим тим боље услове за игру, али и дружење. С обзиром да се у ту идеју временом укључио и већи број мјештана, а посебно Славен Гојковић који је усмјерио средства за први дио санације терена у висини од 2.000 марака, постала је могућа реализација овог пројекта – казао је предсједник клуба Славен Ћорић.

Он је додао да је у току проширење стадиона и равнање терена.

– Планирано је да стадион проширимо за десетак метара,  што укључује терен за игру и дио са клупама за резервне играче, а ради се и на равнању терена. Планирано је, такође, и постављање заштитне ограде око стадиона и уређење трибина – објаснио је Ћорић додавши да је обим радова, као и темпо обнове, условљен средствима с обзиром да се финансирање овог пројекта проводи из добровољних прилога и донација мјештана.

– Наш највећи спонзор је Градска управа Дервента, која за наш клуб предвиђа одређену своту новца на годишњем нивоу, али која одлази на потраживања и издатке Савеза, тако да се обнова терена финансира од донација и добровољних прилога мјештана, али и Дервенћана из иностранства – казао је Ћорић захваливши се свима који су препознали значај пројекта обнове стадиона.

Фудбалски клуб „Борац“ у Осињи основан је 1977. године, а послије обуставе рада, поново је покренут 2007. године. Тренутно броји тридесетак чланова у сениорској постави, која је и једина активна селекција, а такмичи се у оквиру Подручне лиге.

Свлачионице

Како објашњава предсједник „Борца“ Славен Ћорић, свлачионице са тушевима су уређене прије око двије године што је увелико побољшало услове за играче.

Related posts

РУКОМЕТАШИ МЈЕРКАЈУ ШАМПИОНСКУ ТИТУЛУ

admin

Миладиновићу бронза на 200 метара

admin

Сара Живковић међу перспективним спортистима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još