Друштво

Ученицима пренијели
опасности употребе оружја

Припадници Полицијске станице Дервента одржали су данас у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ предавање о теми „Оружје не штити, оружје убија“ како би дјецу и младе упознали са опасностима које носи незаконита употреба ватреног оружја и нестручно руковање минско – експлозивним средствима. 

Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић казао је да је предавање дио кампање коју Министарство унутрашњих послова проводи у читавој РС.

– На подручју које покрива Полицијска станица Дервента у мају 2021. године забиљежен је случај када је дјечак од десет година на тавану породичне куће пронашао минско – експлозивно средство и активирао га, те на лицу мјеста страдао – подсјетио је Балатуновић с којим је предавање одржао и његов помоћник Душан Дакић.

Кампaњу Министарство унутрашњих послова  реализује у оквиру пројекта „PILLAR“ уз подршку Развојног програма УН-а (УНДП БиХ) и Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања.

Related posts

Провјерити рокове важења
личних докумената

Derventski List

ПОДСТРЕК ПОЉОПРИВРЕДИ ВЕЋИ ОД 300.000 КМ

admin

„Соната“ отвара врата
за нове чланове

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još