Друштво

Ученицима пренијели
опасности употребе оружја

Припадници Полицијске станице Дервента одржали су данас у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ предавање о теми „Оружје не штити, оружје убија“ како би дјецу и младе упознали са опасностима које носи незаконита употреба ватреног оружја и нестручно руковање минско – експлозивним средствима. 

Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић казао је да је предавање дио кампање коју Министарство унутрашњих послова проводи у читавој РС.

– На подручју које покрива Полицијска станица Дервента у мају 2021. године забиљежен је случај када је дјечак од десет година на тавану породичне куће пронашао минско – експлозивно средство и активирао га, те на лицу мјеста страдао – подсјетио је Балатуновић с којим је предавање одржао и његов помоћник Душан Дакић.

Кампaњу Министарство унутрашњих послова  реализује у оквиру пројекта „PILLAR“ уз подршку Развојног програма УН-а (УНДП БиХ) и Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања.

Related posts

Малишани из „Трола“ били гости Градске управе

admin

Ученици аутори изложбе
о страдању у логорима НДХ

Derventski List

Управа ОШ “Никола Тесла”
у некадашњој згради општине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još