Култура

Ученици концертом
славили музику

Концертом „Viva la musica“ ученици Музичке школе из Основне школе “Никола Тесла“ представили су се вечерас публици, а на сцени су им се придружили и гости и о ученици Музичке школе „Константин Бабић“ из Прњавора.
Директор школе Љубиша Ђурић казао је да је ријеч о традиционалном концерту, који је прилика да ученици представе све оно што су научили и вјежбали са својим професорима.
-Ученици наше школе наступају у три класе, хармоника, гитара и клавир, а у гостима су нам ученици из прњаворске музичке школе – рекао је Ђурић.
Професорица Милијана Жунић додала је да се на концерту представило десет ученика дервентске Музичке школе од првог до шестог разреда, који су свирали композиције за хармоници, клавиру и гитаи.
-Угостили смо и двије наше бивше ученице које свирају клавир, и то Теодору Топић која сада похадја Средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци и Марију Карановић која је сада на другој години Музичке академије у Бањалуци. Из Прњавора имали смо пет ученика који су свирали уз клавирску пратњу својих професора, ученицу са двије флауте, соло пјевачицу, хармоникаша и једног ученика са виолином – објаснила је Жунићева додавши да је у програму учествовала и Драгана Латиновић која је била ученица дервентске школе, која је завршила средњу музичку школу у Бањлуци, а затим дипломирала на одсјеку за клавир.

Related posts

Промоција књиге „Глоги“ вечерас у Библиотеци

admin

НЕНАДУ СИМИЋУ ПРВА НАГРАДА НА КОНКУРСУ „СУЗЕ КОЗАРЕ“

admin

Четири изложбе славе
музејску дјелатност

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još