Друштво

Физиотерапија нови изазов

Жеља да прати своје снове одвела је ученицу генерације Основне школе „19 април“ Јелену Радановић у смјер физиотерапеутског техничара средње Медицинске школе у Бањалуци, а основна школа, из које ће понијети лијепе успомене и низове успјеха, како сама истиче, остаће јој у лијепом сјећању.

Поред низа петица у ђачкој књижици, Јелени су титулу ученице генерације донијели и бројни успјеси на такмичењима које је забиљежила у природним наукама.

– Основна школа је искуство препуно успомена и својеврсни почетак цијелог путовања на стази школовања, а сама титула ученика генерације за мене је велико признање, јер показује да су мој цјелокупни рад и труд примијећени и видљиви другима. Поред залагања у школи, од седмог разреда сам учествовала на такмичењима из математике и физике на којима сам се котирала на друго и треће мјесто – казала је ова ученица која је успјешна и у спортским водама.

– Већ шест година, тачније од трећег разреда, тренирам рукомет који је постао веома важан дио мог живота, а током тих година стекла сам доста пријатеља, путовала и учествовала на камповима, а о успјесима говоре бројне медаље и пехар – рекла је ова свестрана ученица додавши да је осам година била и члан СКУД-а „Дервента“.

Школовање ће наставити у бањалучкој Медицинској школи, смјер физиотерапеут.

– На почетку године, када још нисам знала шта да упишем, на приједлог оца почела сам да размишљам које опције би то звање могло да ми отвори и тек када сам схватила да је ријеч о широком спектру знања које ћу стећи одлука је „пала“ на средњу школу у Бањалуци – објаснила је Јелена захваливши се родитељима и наставницима који су јој пружали велику подршку без којих, како истиче, ниједан успјех не би био потпун.

Планови

Ова Дервенћанка објаснила је да с обзиром на знатижељу, али и љубав према читању, већ помало листа књиге којима ће да се посвети сљедеће школске године, као и да планира да настави да се бави рукометом и када се пресели у Бањалуку, те да јој је жеља да путује и посјети што више свјетских престоница.

Related posts

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ЗИМА, ХЛАДНИЈА НЕГО ПРОШЛА

admin

„ТРОЛОВЦИ“ ОБРАДОВАЛИ МИЛОША ЗА ДИВАН ДАН

admin

Обале Укрине очишћене од смећа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još