Друштво

Цвјетно – мирисни аранжмани идеалан поклон

Цвјетни аранжмани један су од најчешћих избора за поклон, а када се у умјесто свјежег цвијећа овакав аранжман направи од домаћих мирисних сапуна, изненађење је загарантовано.

Управо овакве цвјетно – мирисне поклоне израђује Дервенћанка Јелкица Кричковић спајајући потпуно природно израђене сапуне декорисане и упаковане у маштовите аранжмане.

Израдом мирисних глицеринских сапуна ова дведесетосмогодишња Дервенћанка почела је да се бави прије неколико мјесеци, те се веома брзо опредијелила и за аранжирање букета и корпица са цвјетним сапунима.

– Прошле године сам на поклон добила мирисне сапуне у разним облицима и била сам одушевљена, што ме заправо нагнало да се и сама окушам у изради ових рукотворина. Почела сам да истражујем, а потом да и сама израђујем глицеринске сапуне разних облика и шумеће бомбице за купање за наше најмлађе. Мало по мало, аранжмани су се сами рађали – каже Кричковићева додавши да сапуне израђује искључиво од препарата биљног поријекла.

– Што се тиче материјала потребног за рад, односно главних састојака, то су глицеринска база, боја и мирисна уља, које поручујем путем интернета од провјерених добављача. Радим само са природним препаратима биљног поријекла и за сада у понуди имам сапуне са мирисом камилице, руже, јагоде и лимуна, али у наредном периоду планирам да проширим своју понуду – објаснила је ова Дервенћанка.

Она додаје да за израду сапуна није потребна скупоцјена опрема, али јесу знање и добра воља.

Цвјетне корпе од сапуна, додаје Кричковићева, све су траженије, па јој посла не мањка.

– Већином правим мијешане аранжмане, шарене и украшене разним детаљима. Цијене се крећу од шест до 20 марака – казала је Кричковићева додавши да креира и посебну понуду за предстојећи Међународни дан жена.

Шумеће бомбице

Поред израде цвијетних сапуна ова суграђанка израђује и шумеће бомбице за купање које су посебно занимљиве дјеци.

– Основни састојци за израду шумећих бомбица су сода, лимунска киселина и боја, те по жељи купца могу да се додају и различити мириси, сушене биљке, уља и слично. Израда је нешто компликованије у односу на израду сапуна, јер доста пажње треба да се обрати на омјер воде. Ако се дода превише или премало воде, немогуће је формирати облике – објаснила је Јелкица Кричковић.

Related posts

Средњошколци удружили снаге у „Дјечијој недјељи“

admin

Доказ да су хероји
свуда око нас

Derventski List

„Металац МБМ“ извезао 3.000. шлепер робе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još