ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ШИЈЕ И СУГРАЂАНИМА ПОКЛАЊА ЗАШТИТНЕ МАСКЕ

Дервенћанка Загорка Кузмановић одлучила је да вријеме које проводи у кући искористи да помогне својим суграђанима, па већ неколико дана шије и поклања заштитне маске.

С обзиром да је 40 година радила као текстилни радник, одлучила је да искористи знање и вјештину за шиваћом машином и својим је укућанима, међу којима је и трудница, сашила памучне маске.

Схвативши да влада несташица за маскама, чије је ношење од прије неколико дана обавезно на јавним мјестима и у контактима са другим људима, искористила је сав расположиви материјал у кући и сашила већи број маски.

– Ја шијем колико могу, никаква накнада ми не треба, само ми недостаје материјала. Памук се нађе ту и тамо, плахте или јастучнице прекројим, али ластиш ми фали. Ја ћу шити колико год могу, само да имам од чега. И ко год дође по маску, не питам ни ко је ни шта је, поклањам – казала је Кузмановићева.

Казала је да у ситуацију у којој се тренутно налазе сви у Дервенти и Републици Српској, и када су уведене ванредне мјере у циљу зашитите од корона вируса, неко мора да буде примјер младима.

– Неко мора да покаже да једни другима морамо да се нађемо у овом тешком времену. Не можемо сви само чекати да нам неко нешто поклони – закључила је Кузмановићева.

Related posts

ЗНАЊЕ О МИНАМА УКРСТИЛЕ ЧЕТИРИ ЕКИПЕ

admin

„WEBO“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ ОПСКРБЉУЈЕ АУТОИНДУСТРИЈУ

admin

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА ПОДРШКА ИЗ ИФАД-А

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još