Друштво

Ђаке чекају топле
клупе и нова знања

Топле школске клупе, другари и нове лекције дочекаће дервенске ђаке на почетку другог полугодишта школске 2023/2024. године које почиње у понедјељак, 22. јануара.

Школско звоно огласиће повратак ученика у двије дервентске средње и четири основне школе, а ове седмице приводе се крају припреме за почетак полугодишта.

У Средњошколском центру „Михајло Пупин“ рекли су да су током посљедње седмице зимског распуста чистили школске просторије.

– У току ове седмице обављали смо генерално чишћење, прозора, врата и свих просторија, као и дворишта колико смо у могућности. Што се тиче наставе, имали смо неке конкурсе који су још у току, али углавном није било неких непредвиђених ситуација – казала је директорица Гордана Асентић, а директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић потврдила је да ће до понедјељка све бити спремно за повратак ђака у школу.

– Како је планирано, настава ће почети у понедјељак, 22. јануара, а ових дана у школским просторијама је ваннаставно особље које припрема и чисти просторије. Огрева имамо у количинама које су нам потребне за ову сезону – казала је Јовићева.

Из Основне школе „Никола Тесла“ такође су казали да је све спремно за почетак другог полугодишта.

– Наши ученици ће и даље похађати наставу у просторијама ОШ „19. април“, Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе. Свакако, у ново полугодиште крећемо без проблема – рекао је Ђурић.

Директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић потврдила је да је све спремно за повратак ђака.

– Огрева имамо довољно, гријаћемо и ових дана прије почетка полугодишта, како би дјецу дочекале топле учионице – казала је Миљићева, а и директор Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи Жељко Стјепановић истакао је да и у овој школи спремно чекају почетак другог полугодишта. Т

акође, у школске клупе у понедјељак ће се вратити и ученици Основне школе „Тодор Докић“ у Календеровцима.

– До сада нисмо имали никаквих потешкоћа, просторије су спремне, огрева имамо довољно, тако да смо спремни за нове школске лекције – казала је директорица ове школе Маја Петровић.

Школска слава

На почетку другог полугодишта у свим дервентским школама биће припремљен програм за обиљежавање школске славе, Светог Саве. Поводом празника посвећеног утемељивачу српске цркве, државе и школства у свим школама планирани су пригодни програми и славски обреди.

Централно обиљежавање Светог Саве, као и до сада, биће уприличено на светосавској академији која ће бити  одржана у суботу, 27. јануара, у Центру за културу у 18 часова, а домаћин академије је Стручна и техничка школа. Послије академије биће одржано и традиционално дружење дервентски просвјетних радника.

Related posts

ЂАЦИ УЉЕПШАЛИ ДАН СТАНАРИМА „ЗЛАТНОГ ЛУГА“

admin

У недјељу чишћење
обала ријеке Укрине

Derventski List

Сезона такмичења стартовала у Дријену

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još