Друштво

Ђаке чекају топле
клупе и нова знања

Топле школске клупе, другари и нове лекције дочекаће дервенске ђаке на почетку другог полугодишта школске 2023/2024. године које почиње у понедјељак, 22. јануара.

Школско звоно огласиће повратак ученика у двије дервентске средње и четири основне школе, а ове седмице приводе се крају припреме за почетак полугодишта.

У Средњошколском центру „Михајло Пупин“ рекли су да су током посљедње седмице зимског распуста чистили школске просторије.

– У току ове седмице обављали смо генерално чишћење, прозора, врата и свих просторија, као и дворишта колико смо у могућности. Што се тиче наставе, имали смо неке конкурсе који су још у току, али углавном није било неких непредвиђених ситуација – казала је директорица Гордана Асентић, а директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић потврдила је да ће до понедјељка све бити спремно за повратак ђака у школу.

– Како је планирано, настава ће почети у понедјељак, 22. јануара, а ових дана у школским просторијама је ваннаставно особље које припрема и чисти просторије. Огрева имамо у количинама које су нам потребне за ову сезону – казала је Јовићева.

Из Основне школе „Никола Тесла“ такође су казали да је све спремно за почетак другог полугодишта.

– Наши ученици ће и даље похађати наставу у просторијама ОШ „19. април“, Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе. Свакако, у ново полугодиште крећемо без проблема – рекао је Ђурић.

Директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић потврдила је да је све спремно за повратак ђака.

– Огрева имамо довољно, гријаћемо и ових дана прије почетка полугодишта, како би дјецу дочекале топле учионице – казала је Миљићева, а и директор Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи Жељко Стјепановић истакао је да и у овој школи спремно чекају почетак другог полугодишта. Т

акође, у школске клупе у понедјељак ће се вратити и ученици Основне школе „Тодор Докић“ у Календеровцима.

– До сада нисмо имали никаквих потешкоћа, просторије су спремне, огрева имамо довољно, тако да смо спремни за нове школске лекције – казала је директорица ове школе Маја Петровић.

Школска слава

На почетку другог полугодишта у свим дервентским школама биће припремљен програм за обиљежавање школске славе, Светог Саве. Поводом празника посвећеног утемељивачу српске цркве, државе и школства у свим школама планирани су пригодни програми и славски обреди.

Централно обиљежавање Светог Саве, као и до сада, биће уприличено на светосавској академији која ће бити  одржана у суботу, 27. јануара, у Центру за културу у 18 часова, а домаћин академије је Стручна и техничка школа. Послије академије биће одржано и традиционално дружење дервентски просвјетних радника.

Related posts

Стиже подршка „Читалићима“

admin

Дијелови Појезне без струје

Derventski List

Одвоз отпада помјерен са четвртка на петак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još