Друштво

Ђаци поносно представили резултате својих залагања

Традиција обиљежавања Дана школе у Осињи, која је започета  1961. године, обновљена је данас послије двије године паузе и то Даном ученичких постигнућа Основне школе „Ђорђо Панзаловић“.

Ђаци свих разреда, али и малишани из припремног програма у години пред полазак у школу, у Друштвеном дому представили су се игроказима, рецитацијима, хроским изведбама које су припремили заједно са својим наставницима.

Директор школе Жељко Стјепановић честитао је ученицима на постигнутим успјесима, те је изразио наду да ће пракса обиљежавања Дана ученичких постигнућа бити настављена и идућих година.

– Иако је период пандемије корона вируса био изазован и за ђаке и за наставно особље, све смо успјешно превазишли и остварили заиста добре резултате – рекао је Стјепановић додајући да су вријеме пандемије искористили за санирање школског објекта, односно замјену столарије и обезбјеђивање бољих услова за рад, истакавши да ће  у том правцу наставити и даље.

О квалитетном раду, не само у наставним, него и у ваннаставним аткивностима, свједоче бројни запажени резултати које су ученици из осињског подручја остварили на такмичењима, од школских, до општинских, регионалних и републичких. Најзапаженији резултати остврени су у рецитовању. Прошле године Јована Јошић заузела је четврто мјесто на републичкој смотри знања, а ове године завидно знање у рецитовању показала је Мануела Јошић наступивши на републичком такмичењу. Осињска школа имала је своје представнике и на такмичењу у познавању Покрета Црвеног крста, малом фудбалу, атлетици, математици, српском језику, физици, хорским такмичењима, а ђаци су освојили и награду у пројекту у вриједности од 2.000 марака за уређење школске библиотеке.

Дану ученичких постигнућа присуствовао је и предсједник Скупштине града Бојан Радановић који је свим ученицима честитао постигнуте успјехе.

– Задовољство је данас бити овдје овако лијепим поводом, а посебно ми је драго што ученици поново имају прилику показати шта знају и умију. Честитам им на свим постигнутим резултатима, а као неко ко у ужој породици има просвјетне раднике знам колико је труда потребно уложити и честитам и учитељима и наставницима на свему што су издржали у протеклом периоду – рекао је Радановић, а свечаности у Осињи присуствовали су и бројни родитељи ђака, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, директор Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Владан Поповић, те други гости.

 

Related posts

Вашарски куп и фишијада у недјељу

admin

ДАМАМА НА ПОКЛОН МЕЛОДИЈЕ И СТИХОВИ

admin

ПОЧЕО ЛОВ НА СРНДАЋА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još