ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ђаци путници од понедјељка ће имати превоз

Ученици путници од понедјељка ће поново моћи да користе аутобуске линије до школе, договорено је данас на састанку градоначелника Милорада Симића и његових сарадника са директором предузећа „СТП“ Бранком Чолићем.

Након што је „СТП“, превозник који на подручју Дервенте има регистроване линије прилагођене терминима ученика у школама, дан пред почетак школске године обавијестио школе и Градску управу да није у стању да саобраћа на линијама којима се углавном превозе ученици, превоз ђака није функционисао јуче и данас.

С обзиром да се ради о питању које не трпи одлагање, на данашњем састанку у Градској управи постигнут је договор да од понедјељка аутобуске линије које превозе ђаке поново буду у функцији.

– Разумјели смо тешкоће с којим се превозник суочава и заједно смо се опредијелили да пронађемо рјешење које ће значити обострано задовољство. То значи да ученици имају превоз, да превозник има исплативе линије, а ми да испунимо своју обавезу плаћања превоза. Жеља нам је, поред тога да ученици имају превоз, да подржимо нашег привредника – рекао је градоначелник Милорад Симић.

Чолић је додао да је задовољан постигнутим договором.

– Желимо да стимулишемо родитеље ученика, али и остале грађане да користе јавни превоз умјесто властитих возила, јер им је то исплативије – рекао је Чолић.

Иначе, Градска управа и Влада Републике Српске, на крају прошле школске године у цијелом износу плаћали су трошкове превоза за 372 ученика основних школа, а Градска управа је плаћали и око трећину трошкова превоза за 321 ученика средњих школа. За ове намјене у буџету је предвиђено 220.000 марака.

Related posts

„Књигом из блока“ прикупљена
помоћ вишечланим породицама

Derventski List

Заблистали дјечији осмијеси

Derventski List

За три године даровали 862 дозе крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još