Новости

Ђекић и ове године
предводио ешалон Полиције РС

Александар Ђекић из Дервенте био је један од 14 команданата ешалона Полиције Републике Српске на свечаном дефилеу данас у Бањалуци, поводом 9. јануара Дана Републике Српске.

Ђекић се ове године у свечаном дефилеу, као и прошле у Источном Сарајеву, нашао на челу ешалона Полицијске академије, гдје ради као инспектор у Управи за полицијско образовање. Дервенћанин се и 2022. године нашао у улози команданта, тада обављајући функцију помоћника командира Полицијске станице Дервента, а предводио је ешалон посебних снага полиције Полицијске управе Добој.

Прво учешће у дефилеу поводом Дана Републике Ђекић је имао 2018. године у Бањачуци, тада као полазник Полицијске академије.

За посебан допринос у раду и постигнуте резултате, претходне године поводом обиљежавања Дана Полиције Републике Српске, одлуком министра унутрашњих послова, Ђекић је ванредно унапређен у виши чин као највећи облик признања за полицијске службенике.

Ђекић, који је учесник више међународних научних конференција и округлих столова из области права, безбједности и криминалистике, студент је прве године докторских студија Правног факултета у Новом Саду.

Аутор је и неколико научно – стручних радова из наведених области, а један је и од аутора уџбеника Организација и надлежност полиције за Средњу школу унутрашњих послова, која је у фази издавања.

Ђекић који је лиценцирани испитивач прописа из области безбједности саобраћаја, од прошле године, а на основу јавног позива Министарства просвјете и културе, за 2024. годину изабран је за члана комисије за полагање возачких испита.

Related posts

САОПШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ РАДА ВРТИЋА „ТРОЛ“

admin

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА СТИПЕНДИСТИМА 27. АПРИЛА

admin

ГРИП И ВИРУСИ НЕ ЈЕЊАВАЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još