Друштво

ЈАК ИМУНИТЕТ БЕДЕМ ОДБРАНЕ ОД БОЛЕСТИ

Клуб здравља из Бањалуке вечерас је у Центру за културу организовао предавање под називом “Ојачај свој имунитет”, а професорица биологије из Новог Сада Мирјана Кнежевић истакла је да имунитет заправо представља кључ свих болести.

  • Дакле, ако је добар имунитет онда постоји шанса да се одбранимо од многих заразних болести, али и од канцера. Међутим, уколико је имунитет лош, онда настају проблеми. Важно је нагласити да имунитет још увек није у потпуности дефинисан, јер ни савремена технологија још не може да нам каже како он тачно функционише. Говорили смо и о томе шта је то што ми сами можемо учинити у циљу очувања доброг имунитета – казала је Кнежевићева.

Посјетиоци су имали прилику да сазнају како се организам брани од вируса и бактерија и шта се дешава у оквиру тог изузетно сложеног процеса, те како да побољшају свој имунитет. Између осталог, било је ријечи и о витаминима који су заправо најважнији фактор у одбрани организма.

  • Говорили смо о витаминима Ц, Д, Е и А, као и о цинку који су итекако важни. Људи морају знати где их има, колико и како их треба узимати. Као други најбитнији фактор, истиче се позитиван став уз добро стање ума. Општепознато је колики значај на физичко здравље има управо људски ум. Упознали смо присутне и са вакцинама, односно, како оне функционишту и да ли треба да се вакцинишемо, поготово, у ово време вируса и грипа – додала је Кнежевићева.

Related posts

ЛОВЦИ ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

admin

Граду поклонио саднице које сам калеми

admin

Дервенћани могу да
помогну рад јавних кухиња

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još