Друштво

Четири деценије нису
избрисале ђачке успомене

Генерација матураната која је школовање завршила 1980. године у Основној школи „Моша Пијаде“ у Бијелом Брду окупила се протекле суботе и оживјела успомене из ђачких клупа.

На окупљање су стигла 22 ђака и двоје наставника, а састанак је био још радоснији с обзиром да су неки од њих на годишњицу матуре стигли и са других континената.

– Видјети оне које нисмо видјели 43 године је нешто што се може само пожељети. Долазак из далеких земаља, Аустралије, Канаде, Енглеске, па и оних ближих нашем поднебљу Швајцарске, Аустрије, Хрватске и Србије, заиста је радостан – рекао је један од ученика генерације која је основну школу уписала 1965. године Фрањо Блажевић додавши да ће настојати да организују окупљање сваке године.

– Први пут смо се окупили прошле године и желимо да то постане традиционално. Било је јако лијепо слушати представљање, животне путеве другара из клупа. Послије овог састанка и осврта на прошле дане, жеља за поновним сусретом је још већа – рекао је Блажевић.

Related posts

Нотама саткали најљепше нити

Derventski List

„С љубављу храбрим срцима“ за банку хуманог млијека

admin

Божић уз молитве
и обичаје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još