РС-РЕГИЈА

ЈАНУАРСКЕ ПЕНЗИЈЕ ВЕЋЕ ЗА ДВА ОДСТО

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (Фонд ПИО) Младен Милић најавио је да ће у 2019. години бити настављена редовност у исплати пензија, које ће бити повећане већ од јануарске.

– Још немамо званичне податке колико ће то бити, али према нашим прелиминарним подацима, биће око два одсто. Ријеч је о редовном законском усклађивању пензија – рекао је Милић.

Он је подсјетио да су премијер Српске Радован Вишковић и предсједник Жељка Цвијановић рекли да очекују да ће ове године, у зависности од финансијских могућности и пуњења буџета, бити размотрена ситуација да пензије буду ванредно повећане.

– Када ће то тачно бити не знамо, али вјероватно у другој половини године – рекао је данас Милић новинарима.

Он је напоменуо да је наплата доприноса по основу ПИО у претходној години била на нивоу плана. Навео је да је у протеклих 26 година рада Фонда ПИО Српске забиљежено и више од 307.000 осигураника, што је рекордан број у историји Републике Српске.

 

http://www.rtrs.tv

Related posts

У септембру исплата 750 КМ вишечланим породицама

admin

Сутра сусњежица и снијег

admin

РС и Србија обиљежавају заједнички празник

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još