ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

РС и Србија обиљежавају заједнички празник

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се 15. септембра обиљежава у Републици Српској и Србији, у Дервенти се обиљежава истицањем заставе Српске на зградама јавних институција, установа, те на градским трговима, а Одсјек за борачко – инвалидску заштиту је поводом празника обезбједио заставе и за домове сурађана.

Из Министарства управе и локалне самоуправе становници су позвани да 15. септембра на своје домове истакну српске тробојке. У Бањалуци је уочи празника одржана свечана академија којој су присуствовали и највиши званичници Српске, док се централна манифестација поводом празника одржава данас у Београду.

Поводом заједничког празника парламенти у Републици Српској и Србији, на дан празника, треба да усвоје Закон о употреби српског језика у јавном животу и заштити и очувању ћириличног писма. Њиме се предвиђа ширење употребе ћириличног писма, као и стимулативне мјере за приватни сектор, односно олакшице за оне који се одлуче да у свом раду и пословању користе ово писмо.

У Народној скупштини Српске поводом празника уприличена је изложба најљепших ћириличних рукописа.

У календар заједничких празника, Српска и Србија су протекле године уписале 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, када се обиљежава годишњица пробоја Солунског фронта.

Related posts

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Воћним пакетима обрадовали кориснике „Будућности“ и „Сунца“

admin

Почела исплата пензија за март

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još