РС-РЕГИЈА

ЈАНУАРСКЕ ПЕНЗИЈЕ ВЕЋЕ ЗА ДВА ОДСТО

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (Фонд ПИО) Младен Милић најавио је да ће у 2019. години бити настављена редовност у исплати пензија, које ће бити повећане већ од јануарске.

– Још немамо званичне податке колико ће то бити, али према нашим прелиминарним подацима, биће око два одсто. Ријеч је о редовном законском усклађивању пензија – рекао је Милић.

Он је подсјетио да су премијер Српске Радован Вишковић и предсједник Жељка Цвијановић рекли да очекују да ће ове године, у зависности од финансијских могућности и пуњења буџета, бити размотрена ситуација да пензије буду ванредно повећане.

– Када ће то тачно бити не знамо, али вјероватно у другој половини године – рекао је данас Милић новинарима.

Он је напоменуо да је наплата доприноса по основу ПИО у претходној години била на нивоу плана. Навео је да је у протеклих 26 година рада Фонда ПИО Српске забиљежено и више од 307.000 осигураника, што је рекордан број у историји Републике Српске.

 

http://www.rtrs.tv

Related posts

Могуће изливање бујичних потока, грађани да заштите имовину

admin

ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ СА СРБИЈОМ, ПРОЛАЗ САМО ТЕРЕТЊАЦИМА

admin

Летови из Бањалуке поново од марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još