Новости

Дервента слави дан
када je у њу стигла слобода

Дан ослобођења Дервенте у Одбрамбено – отаџбинском рату, 4. јул и ове године биће прилика за одавање почасти погинулим борцима Војске Републике Српске и слављење дана када је Дервенту напустио ратни вихор.

Како је најављено из Градске управе и Градске борачке организације, у четвртак у 10.30 часова испред централног спомен обиљежја биће служен помен погинулим и умрлим борцима и положени вијенци и цвијеће, а потом ће у 11 часова у Центру за културу бити одржан пријем.

– Поводом Дана ослобођења у Одбрамбено – отаџбинском рату присјетићемо се наших погинулих бораца, служићемо им парастос и још једном њиховим породицама изразити захвалност за жртву коју су поднијели за слободну Републику Српску. Обиљежавање Дана ослобођења је, свакако, прилика да се подсјетимо на вријеме када је на подручје административног сједишта тадашње општине, а данашњег града Дервента стигла слобода која је значила престанак постојања логора, престанак тортура и злостављања и повратак живота и институционалне стабилности – поручено је из Градске борачке организације уз напомену да овај празник, због своје важности за становнике Дервенте, заслужује много више пажње и поштовања и треба да се обиљежава много масовније и садржајније.

Related posts

О сету буџетских докумената и признањима данас

admin

Ратку Младићу потврђена доживотна казна

admin

Почела адаптација прилаза
згради Основног суда

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još