Новости

Дервентски вашар
од 26. до 30. августа

Одбор за организацију и обиљежавање 172. дервентског Вашара одлучио је да ова препознатљива манифестација буде одржана од 26. до 30. августа, а ове године предложени су и новитети којим ће бити промовисан и сам град.

На првој сједници одбора усвојен је програм припрема, као и вашарски ред, а послове који претходе Вашару координисаће овај одбор заједно са „Комуналцем“.

– С обзиром да је Вашар увршћен на листу нематеријалног културног наслијеђа Републике Српске и припрема се кандидатура за листу УНЕСКО-а, било је ријечи и о томе да Вашар буде свечано отворен 26. августа на мјесту гдје је први пут одржан уз богат духовни и културни програм, као да и склопу манифестације буде кутак посвећен граду, сувенирима, рукотворинама, као и домаћим произвођачима – саопштено је из Градске управе.

За спровођење овог дијела задужени су Туристичка организација и Народна библиотека „Бранко Радичевић“ уз координацију Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Related posts

ДОНЕСЕНА НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Војска РС својим подвизима заслужила вјечну славу

admin

Омладинска банка стала
уз још шест пројеката

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još