ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДОДАТНА ЕДУКАЦИЈА МЕДИЦИНАРА ЗА РАД НА ТЕРЕНУ

Представници Дома здравља Дервента, Општинске управе и фондације „Фами“ потписали су данас споразум о сарадњи у оквиру пројекта јачања сестринства у БиХ с циљем пружања што боље здравствене заштите становништву и то изван здравствене установе.

Пројеката јачања сестринства у БиХ реализује се у 12 локалних заједница у БиХ, у сарадњи са Министарством здравља РС и федералним министарством здравља, а у предстојећа два мјесеца медицинске сестре и техничари из тимова породичне медицине дервентског Дома здравља имаће прилику да се додатно едукацију како би били оспособљени да одговоре свим изазовима данашњице, када је здравствена њега у питању.

Директор Дома здравља др Мирко Шаран истакао је да боље здравствене услуге подразумијевају излазак једног дијела активности из просторија установе и рад на терену.

– У наредна два мјесеца трајаће доедукација наших медицинских сестара како би имали квалитетан, савремен и професионалан рад на терену. Замислили смо то тако да у овоме учествују сви сегменти друштва на локалном нивоу, од Полицијске станице, до Центра за социјални рад до невладиних организација, како бисмо из свих углова пришли нашем становништву. Планирали смо да од двије медицинске сестре, колико их је у сваком тиму породичне медицине, једна буде патронажна и да буде у овој доедукацији за рад на терену тако да би сви тимови, уз свакодневни рад у Дому здравља, били у прилици да добрим дијелом буду ангажовани на терену – рекао је др Шаран.

Замјеник начелника општине Синиша Јефтић истакао је да је опредјељење локалне заједнице да се унаприједе све јавне услуге које се пружају у нашој заједници.

Директор Фондације „Фами“, која реализује пројекат Дејан Средић у сарадњи са женевским универзитетским болницама, истакао је да се ради о другој фази пројекта, који финансира Влада Швајцарске.

Потписивању споразума у хотелу „Бисер“ присуствовали су и представници Центра за социјални рад, Геронтолошког центра, Црвеног крста, Фонда здравственог осигурања, центра „Будућност“ и невладиних организација.

Related posts

Акција уређења
путног појаса и у недјељу

Derventski List

У „Напрековом“ дому
владала божићна атмосфера

Derventski List

ЕКОЛОШКА ОСВИЈЕШТЕНОСТ ДОНИЈЕЛА НАГРАДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još