ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дозвољене матурске забаве и екскурзије

Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је да је обавијестило све основне и средње школе у Српској да у наредном периоду могу планирати организацију наставе у природи, излете, екскурзије и прославе матурских вечери.

Ова одлука донесена је на основу мишљења Института за јавно здравство.

– Овакво мишљење института засновано је на тренутно побољшаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, уз напомену да је приликом организације ових активности потребно примјењивати све препоручене хигијенско-епидемиолошке мјере, ради смањивања могућности заражавања ученика и наставног особља приликом њихове реализације – навели су из Министарства просвјете и културе.

Уједно, како су додали, школе требају да имају план и утврђене мјере које је потребно предузети у случају да се код ученика или наставника утврди присуство вируса корона током реализације ових активности.

– Из Института за јавно здравство РС напомињу да уколико би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације у наредним мјесецима, током реализације наведених активности,  могуће је поновно разматрати ризик њихове реализације. Министарство просвјете и културе такође је обавијестило установе културе Републике Српске да, према мишљењу института, могу организовати програмске активности уз пуни капацитет публике, а уз придржавање осталих хигијенско-епидемиолошких мјера – наводи се у саопштењу.

Related posts

Најбоља подлога за даље школовање

admin

У најави родна година

admin

Уз фудбал и дружење оживјели некадашњу традицију

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još