Новости

Земљотрес се осјетио
и у Анталији

Југ Турске јутрос је погодио разорaн земљотрес који је читаву земљу завио у црно, а у покрајини Анталији са делегацијом Фудбалског клуба „Борац“ тренутно борави и Дервенћанин Никола Кулага као службени фотограф.

Он је за Дервентски лист испричао да се земљотрес рано јутрос осјетио и у овој око 800 километара од разорених подручја удаљеног покрајини.

– Дио играча је осјетио земљотрес, иако смо веома удаљени од провинције Газиантеп. Ипак, овдје је уобичајени распоред, играчи су имали јутрањи тренинг у девет часова према локалном времену, а на терен се враћамо и поподне у 15.30 часова, према плану – рекао је Кулага.

Осим екипе „Борца“ на припремама у Анаталији је и тим добојске „Слоге“, а сви заједно са зебњом прате нове информације с обзиром да се тло у Турској, али и Сирији и даље повремено тресе.

Епицентар земљотреса регистрован је у округу Пазарчик у турском Кахраманмарасу, а потом је услиједило 50 накнадних подрхтавања тла од којих је најјаче износило 6,6 степени по Рихтеру. Провинције Газиантеп, Санлиурфа, Дијарбакıр, Адана, Адијаман, Малатја, Османије, Хатај и Килис су такође тешко погођене потресом.

Према подацима које је изнио турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у земљотресу је до сада погинуло 912, а повријеђено 5.385 особа.

Генерални конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић рекао је за РТРС да за сада нема информација да међу жртвама и повријеђенима има грађана БиХ.

Related posts

Није проблем долазак Милановића
у Дервенту, већ додјела одликовања

Derventski List

Због уличне трке поједине
улице биће затворене

Derventski List

ПРОЧИТАЈТЕ СВЕ ВАЖЕЋЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još