Новости

Земљотрес се осјетио
и у Анталији

Југ Турске јутрос је погодио разорaн земљотрес који је читаву земљу завио у црно, а у покрајини Анталији са делегацијом Фудбалског клуба „Борац“ тренутно борави и Дервенћанин Никола Кулага као службени фотограф.

Он је за Дервентски лист испричао да се земљотрес рано јутрос осјетио и у овој око 800 километара од разорених подручја удаљеног покрајини.

– Дио играча је осјетио земљотрес, иако смо веома удаљени од провинције Газиантеп. Ипак, овдје је уобичајени распоред, играчи су имали јутрањи тренинг у девет часова према локалном времену, а на терен се враћамо и поподне у 15.30 часова, према плану – рекао је Кулага.

Осим екипе „Борца“ на припремама у Анаталији је и тим добојске „Слоге“, а сви заједно са зебњом прате нове информације с обзиром да се тло у Турској, али и Сирији и даље повремено тресе.

Епицентар земљотреса регистрован је у округу Пазарчик у турском Кахраманмарасу, а потом је услиједило 50 накнадних подрхтавања тла од којих је најјаче износило 6,6 степени по Рихтеру. Провинције Газиантеп, Санлиурфа, Дијарбакıр, Адана, Адијаман, Малатја, Османије, Хатај и Килис су такође тешко погођене потресом.

Према подацима које је изнио турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у земљотресу је до сада погинуло 912, а повријеђено 5.385 особа.

Генерални конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић рекао је за РТРС да за сада нема информација да међу жртвама и повријеђенима има грађана БиХ.

Related posts

У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ДАНАС О СТАТУСУ ГРАДА ДЕРВЕНТА

admin

МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ

admin

Скраћена изолација и радно вријеме кафића

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još