ИЗДВОЈЕНОНовости

ИЗА ДЕРВЕНТЕ УСПЈЕШНА ГОДИНА

Новогодишњи пријем који традиционално организује начелник општине Милорад Симић одржан је данас у Центру за културу, а том приликом пред представницима привредног, политичког, вјерског, културног, спортског и јавног живота сумирана је година на измаку.
Симић је том приликом истакао да је ова година била успјешна, о чему свједоче бројни остварени резултати, као и признања јер је Дервента изван граница државе препозната као средина у којој се може бити успјешан. Ипак, истакао је да увијек има простора да се ради боље и више.
-Лијепо је што смо испунили буџетска очекивања за ову годину прије двадесетак дана, што смо усвојили буџет већи од 18 милиона марака за наредну годину једногласно и то пуно говори. У том буџету за сљедећу годину око два милиона намијенили смо за капиталне пројекте, очекујемо да ће бити средстава и са виших нивоа, а уједно смо ове године око 3,5 милиона уложили за бројне пројекте. Геронтолошки центар је при крају, завршена је зграда социјалног становања са 30 станова, а када саберемо, то је 12 милиона у једној години. То драстично мијења слику једне средине – рекао је Симић уз честитке и најљепше жеље свим грађанима поводом предстојећих празника.
Додао је да је претходну годину обиљежило неколико пројеката, међу којима су проширење вртића, 22 локална пута која су изградјена, уређење некадашњег рукометног игралишта које је у току, изградња парка „9. јануар“, а посебно мјесто заузима доношење одлуке да се покрене процедура да Дервента добије статус града. Такође, посебно задовољство је, како је додао, то што је Дервента једина локална заједница која је два пута добила позитивну оцјену републичке ревизије за пословање и усклађеност.
-Пуно је тога што је урађено у овој години, а већ одавно планирамо активности за наредну годину. Њу би могло да обиљежи водоснабдијевање јужног дијела општине, који обухвата Горњу и Доњу Осињу, Горње и Доње Церане, Црнчу, Појезну, Малу Сочаницу и дио Велике Сочанице. То је обзиљан пројекат и засигурно ћемо уз организован приступ моћи водом снабдјети комплетан рурални дио општине са назнаком да ни у градском дијелу немамо проблем с водом. И даље ће се ићи на асфалтирање сеоских путева и хоћу да вјерујем да са оваквом запосленошћу у континуитету, која је највећа у БиХ, немамо страх од одласка младих јер овдје се тражи радник више – рекао је Симић.
Присутне је поздравио и предсједник Скупштине општине Маријан Кљајић пожеливши привредницима успјех у послу, а свим грађанима срећне предстојеће празнике.
-Прошле су три године од када сам изабран за предсједника Скупштине и морам рећи да наш парламент функционише изузетно добро. Све што смо планирали, успјели смо да реализујемо, а посебно ме обрадовала одлука да покренемо процедуру да Дервента добије статус града – рекао је Кљајић.

 

Related posts

ПОСПРЕМАЊЕ У „ТЕКСТИЛЦУ“ ЈОШ ТРАЈЕ

admin

Светосавље путоказ
српском роду

Derventski List

Дервента стасала у град за примјер

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još