ИЗДВОЈЕНОКултура

КАДРОВИ ДЕРВЕНТЕ ВЈЕЧНИ НА КАНВАСУ

Друга самостална изложба дервентског фотографа Ивана Живковића која носи назив „Дервента на канвасу“ од вечерас је доступна свим љубитељима добре фотографије, а забиљежени тренуци препознатљивих дијелова нашег града испуњавају зидове мале сале Центра за културу гдје ће бити изложени до 24. јула.

Највећи акценат Живковић је дао ријеци Укрини, која му је како каже вјечна инспирација, а иако се фотографијом бави већ 20 година, изложене фотографије су оне усликане током посљедњих десет година.

– Све фотографије су штампане на једној врсти умјетничког платна, односно канвасу посебном техником. Изложене фотографије настале су на подручју општине Дервента током посљедњих десет година, а акценат на највећем броју фотографија је на ријеци Укрини која протиче кроз наш град. Одлазио сам на ријеку у различитим годишњим добима и периодима дана како би забиљежио ове кадрове – рекао је Живковић додавши да је изложба продајног типа, али као и неколико изложби на којима је учествовао хуманитарног карактера.

Начелник општине Милорад Симић рекао је да је значај овакве изложбе огроман с обзиром да културних догађаја увелико мањка.

– Смањен је број културних догађаја, тог лијепог доживљаја. Изузетно ми је драго да један овако успјешан, млад фотограф биљежи кадрове Дервенте у разним периодима обухватајући и буђење природе и сутоне и те фотографије остају заувијек – казао је Симић.

Једна од посјетитељки изложбе професорица мзике Милијана Жунић истакла је да је оваква изложба заслужује подршку.

– Цијеним умјетност и дошла сам на изложбу нашег суграђанина Ивана, једног тихог и мирног умјетника који непрестано ради – рекла је Жунићева.

Живковић је, иначе, дугогодишњи фоторепортер Дервентског листа, новине старе 107 година.

Related posts

ПОЧИЊЕ ЗИМСКО РАЧУНАЊЕ ВРЕМЕНА

admin

Нема љепшег осјећаја од помоћи болесном човјеку

admin

„НОВОГОДИШЊА ЗАВРЗЛАМА“ 25. ДЕЦЕМБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još