Новости

Календеровци чувају сјећање на страдале

Календеровци су село које краси слободарски дух, а доказ су сви они храбри борци који су својим животима утабали стазе слободи коју данас уживамо.

Истакнуто је то данас приликом помена за 15 бораца Војске Републике Српске погинулих у Одбрамбено – отаџбинском рату из овог села, али и сјећањем на жртве Народноослободилачке борбе и Другог свјетског рата.

Међу страдалим је и син Вукосаве Лејић, Миломир, који је на бранику отаџбине у протеклом рату оставио свој живот.

– Хвала свима који се сјећају наших синова – казала је Лејићева.

Предсједник Мјесне борачке организације Младен Тодорић нагласио је значај окупљања и одавања почасти погинулим борцима, јер се тако чува сјећање на све оне коју су својим животима задужили садашње и будуће генерације.

Пошту погинулим Календеровчанима у протеклом рату  одали су градоначелник Милорад Симић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегације Градске и Мјесне борачке организације, те представници политичких партија СНСД, СДС и СП.

Вијенце у част погинулим борцима НОР-а и цивилним жртвама из Другог свјетског рата на спомен обиљежја положио је градоначелник Милорад Симић.

Помену је претходила литургија у мјесној цркви поводом празника Светог цара Константина и царице Јелене, заштитника цркве и села. Кум овогодишње славе био је Драго Марић из Дријена, док је кумство за идућу годину преузео Давор Симић.

Related posts

ЈОШ ПЕТ ПРЕСРЕТАЧА НА ПУТЕВИМА У РС

admin

ЦЕНТАР ГРАДА ДОБИЈА НОВИ ИЗГЛЕД

admin

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА СТИПЕНДИСТИМА 27. АПРИЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još