ИЗДВОЈЕНОНовости

КАРАЏИЋ: ПРЕСУДА НЕМА ВЕЗЕ СА ПРАВДОМ

„Пресуда нема везе са правдом“, прва је изјава првог предсједника Републике Српске Радована Караџића послије данашње другостепене пресуде којом га је суд у Хагу осудио на доживотни затвор.

Ове ријечи медијима је пренио његов адвокат Горан Петронијевић, који је са Караџићем био у судници током изрицања пресуде.

Другостепена пресуда изречена је након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.

Потврђена је првостепена пресуда којом је Караџић проглашен кривим за “геноцид на подручју Сребренице 1995. Године”, нападе на цивиле током опсаде Сарајева и узимање припадника мировних снага УН за таоце.

Жалбено вијеће одбацило је жалбу Тужилаштва и потврдило првостепену пресуду којом је Караџић ослобођен за наводни геноцид у другим општинама у БиХ током 1992. године.

Одбачен је и Караџићев захтјев за смањење казне.

Послије изрицања пресуде услиједиле су бројне реакције домаћих и страних званичника, а представници Републике Српске редом су поручили да се ради о пресуди политичког суда у којем не станују ни право ни правда.

(Агенције)

Related posts

ЗА ПОВРАТНИКЕ ОКО 185.000 КМ

admin

Саопштење редакције
Дервентског листа

Derventski List

Креће вакцинација против короне у Српској

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još