ИЗДВОЈЕНОНовости

Крећу радови вриједни 231.660 КМ

Уговором за другу фазу реализације пројеката планираних овогодишњим капиталним буџетом, који су данас потписали градоначелник Милорад Симић и представник фирме „Геокоп“ Синиша Ружојчић, предвиђени су радови вриједни 231.660 марака.

Ради се о пројектима изградње и реконструкције више путева и улица, те насипање игралишта Фудбалског клуба „Борац“ у Осињи, а „Геокопу“ је одређен рок од 60 дана за завршетак послова.

Градоначелник је истакао да је овај уговор доказ континуитета улагања у инфраструктуру.

– Уговор се односи на осам пројеката, који ће у многоме побољшати путну комуникацију како у градском, тако и у приградском подручју, а биће уређено и игралиште у Осињи. Истина, пројекти су поприлично уситњени, а ја сам пак присталица великих пројеката, али ваља нагласити да је ове године у путну инфраструктуру уложено готово милион марака, односно 974.000 КМ – казао је Симић подсјетивши да је у прву фазу инфраструктурних пројеката ове године, чија је реализација при крају, уложено 742.000 марака.

Он је нагласио да Дервенту очекује још мноштво пројеката, те да ће водоснабдијевање имати приоритет.

– Морам да нагласим, када је ријеч о водоснабдијевању, да је политика у том случају поприлично посрнула, јер је пројекат који би питку воду довео до скоро хиљаду домаћинстава јужног дијела Дервенте историјска ствар за наш крај. Без обзира што дио Скупштине града на ово питање није позитивно реаговала, ја од тог пројекта нећу одустати – казао је Симић.

Представник „Геокопа“ Синиша Ружојчић казао је да су се потписивањем уговора стекли услови за извођење радова на седам путних праваца и насипање игралишта у Осињи.

– Очекујемо да ћемо, ако временске прилике дозволе, испоштовати рок за извођење радова од 60 дана – додао је Ружојчић.

Овогодишњим планом капиталних улагања предвиђени су пројекти вриједни око 1,4 милиона марака.

Пројекти који су обухваћени уговором:

– Изградња пута у Горњем Детлаку, дионица Чолићи – Костићи;

– Реконструкција дијелова Улице 16. Крајишке и то дионица поред вулканизерске радње „Маркуљевић“ и сокак поред продавнице „Станић“ и сокак поред домаћинства Станојевић;

– Изградња пута у Доњој Лупљаници, засеок Живковићи – Вукичевићи;

– Изградња пута у Великој Сочаници, засеок Тадићи;

– Изградња приступног пута у Црнчи, Златко Поповић – друштвени дом Црнча;

– Изградња пута у Босанским Лужанима, према Висећем мосту;

– Изградња пута у Мишковцима, магистрални пут – гробље (Кршићи);

– Насипање игралишта Фудбалског клуба „Борац“, Осиња.

Related posts

Наставак засједања сутра

Derventski List

Око славске свијеће окупити само породицу

admin

Млађи због путовања махом траже „Фајзер“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još