Култура

Нове пјесме за
искорак у каријери

Пјесмом „Диринчим“ и спотом који ће премијерно бити објављени у недјељу, 22. октобра, уз још три нове пјесме, дервентски музичар Горан Тешановић вишегодишњу музичку каријеру подићи ће на виши ниво.

Овај Дервенћанин, међу суграђанима већ има бројне поштоваоце, а сада је одлучио да направи искорак, и све који воле његов музички изражај обрадује новим пјесмама.

Пјесма „Диринчим“, као и остале три пјесме, снимљена је у сарадњи са познатим композитором Нинославом Адемовићем у Београду, а аутор текстова је Беба Рајковић.

– То је студијски пројекат од четири пјесме различитих стилова. Мислим да је прави моменат да те пјесме буду објављене. „Диринчим“ је шаљивог карактера, која описује нашу реалност, рад од јутра до мрака, док друга пјесма нови назив „Диво моја“ и намијењена је за све популације. Трећа пјесма је балада под именом „Печат“ док пјесма „Рај“ има модеран стил – појаснио је Тешановић додајући да је нове пјесме снимао у Адемовићевом студију у Београду.

– Иначе, Нинослав Адемовић је био први сарадник Горана Бреговића и многих других аутора. Упознали смо се прошле године и одмах почели сарадњу. Надам се да ће публика препознати квалитет музике коју ћу им представити – истакао је он

Иначе, Тешановић је професор разредне наставе и дипломирани васпитач, те је ангажован у предшколској установи „Трол“.

Спот

Пјесму „Диринчим“ прати спот за који су кадрови снимани у Дервенти и Београду.

– Имамо кадрове ријеке Укрине и неких познатих Дервенћана, музичара са естраде. Аутор видеа је такође Дервенћанин Дејан Бећаревић – каже Тешановић који планира да спотовима употпуни и остале пјесме.

Related posts

Живљење виртуелних
живота погубно по човечанство

Derventski List

Међународни илиндански
пјеснички сусрети сутра

Derventski List

ОТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ПАТКОВАЧА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još