Култура

Мариловићевој уручен
„Печат вароши сремскокарловачке“

Дервентској књижевници Александри Мариловић протекле суботе у Сремским Карловцима уручена је награда „Печат вароши Сремскокарловачке“ и то на „Пролећним  Бранковим  данима“ организованим поводом   200  година од рођења пјесника Бранка Радичевића.

Ради се о традиционалној манифестацији коју Бранково коло у Карловачкој гимназији организује у част рођења  славног пјесника.

Мариловићева, којој је награда припала за збирку  духовне поезије „Ноћи  дуге  у прогонству“, није крила понос што је њено име уписано међу лауреате Бранковог кола.

– Веома радосна и поносна због преузимања награде и што сам имала част да присуствујем веома богатом програму. Најљепши тренуци увијек су они мали моменти који нам тек накратко пројаве чуда. На кашкицу – колико је човјеку и могуће да прихвати. Један такав тренутак био је одазив на моју молитвену поезију звона са Саборне цркве Светог Николе из 18. вијека. Не исувише бучно. Осјетила сам: било је то тихо бодрење – казала је Мариловићева истичући да је на њу посебан утисак оставила бесједа протојереја Јована Милановића, ректора најстарије богословије.

Угледна награда „Печат вароши сремскокарловачке“ додјељује се истакнутим пјесницима већ 57 година.

Related posts

МЛАДИ ГЛУМЦИ ЗАБЛИСТАЛИ

admin

Тешановићу повјерена рола
у серији „Добро јутро, комшија“

Derventski List

Објављени „Сви моји родови и плодови“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još