ИЗДВОЈЕНОКултура

ПРЕДСТАВА „ИНТИМНО“ ОГОЛИЛА СТВАРНОСТ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је одиграна представа Дис театра из Бањалуке под називом „Интимно“, а прича је то о медјуљудским односима из комичног угла.
-Ова представа говори о односима између људи и смјештена је 200 година у будућност. Ми смо замислили да људи, који живе у тој далекој будућности, немају контакт, тачније, да су се контакти у међувремену изгубили. Једноставно замислили смо да су се људи толико отуђили да се дјеца више не рађају природним путем, него да се наручују. Ова комедија би требало да врати људе истинским и лијепим стварима које се тичу односа, емоција и стварања лијепих веза између људи – казао је режисер Новица Богдановић.
Наиме, радња је смјештена у музеј, гдје се људи присјећају прошлих дана са носталгијом.
-Ту је један чудан чувар музеја који сваког викенда заинтересованим посјетиоцима прави демонстрацију како је некада било. С обзиром да људи толико година нису могли остварити контакт, у једном тренутку проради природа када један од посјетилаца види голу женску руку и то је заправо оно што ће га вратити у нормалу – истакао је Богдановић.
Према његовим ријечима, инспирација за ову представу била је љубав.
-Ријеч је о једној од енергија које нас покрећу, а то је „ерос“ или еротска енергија, односно, љубав. Приказана је стара ванвременска прича, јер од када постоји људски род човјек има потребу да се размножава, да се воли и да има интимне тренутке – рекао је Богдановић.
Он је истакао да су досадашње реакције публике биле одличне.
-Сваки пут сазнамо нешто ново и нешто другачије. Велики број људи се у томе препозна или пак препознају поједине сцене из властитог или туђег живота. Када год смо играли, представа „Интимно“ изазвала је одушевљење публике и смијех – додао је Богдановић.

Related posts

УТВРЂЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА, ПРИМЈЕДБЕ ДО 23. ЈУНА

admin

До петка вакцинација руском и кинеском вакцином

admin

Празник обасјан вјером и љубављу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još