ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Залихе крви пуније
за 112 доза

Добровољни даваоци крви и у првој овогодишњој акцији потврдили су да у Дервенти станује хуманост прикупивши 112 доза течности која живот значи.

Акцији коју је организовала Градска организација Црвеног крста одазвало се 169 давалаца, и то редовних давалаца, ученика, припадника Оружаних снага БиХ и других суграђана.

Борислав Радановић из Велике Сочанице данас је крв даровaо 98. пут.

– Ако ме здравље послужи, имам жељу да крв дарујем и 100. пут. Своју путању добровољног давалаштва започео сам 1979. године и настојим да се нађем када год је акција даривања или крв некоме изненада потребна. То ми причињава задовољство – рекао је Радановић, а да је вај чин један од највећих израза хуманости сматра Драгица Кокић из Брода. Она је крв даровала 22 пута. 

– Ово је јако хуман гест, јер помаже другима. Поручила бих свима да то учине, ако могу – истакла је Кокићева.

На списку доборовољних давалаца је и Горан Ђекић.

– Ако на овај начин могу некоме помоћи, радо ћу то наставити да радим. Крв дарујем 18. пут – додао је Ђекић.

Његовање доборовољног давалаштва, као израза помоћи другима, предано његује Градска организација Црвеног крста, а њен секретар Радислав Кујунџић подсјећа да је прву акцију даривања крви дервентски Црвени крст организовао 5. августа 1993. године.

– Ово је 90. акција добровољног даривања крви коју ми организујемо. Драго ми је да се редовно одазивају наши суграђани, како млади, тако и редовни даваоци – истакао је Кујунџић додајући да организацију ових акција редовно подржава Градска управа.

– Ми смо ту да финансијски подржимо овакве акције, јер смо свјесни да су добровољни даваоци хероји овог времена. Када видите младе, те људе који су спреми три пута годишње да се одазову овој акцији, онда морате да им искажете поштовање – поручио је градоначелник Милорад Симић који је данас посјетио прву овогодишњу акцију нагласивши да подршка Градске управе за ову активност неће изостати и убудуће.

Др Дарко Микеревић из добoјске службе Завода за трансфузијску медицину рекао је да акције даривања крви у Дервенти увијек карактерише добар одзив.

– Захваљујући оваквим акцијама, али и даваоцима који нам се сами јављају, успијевамо да одржавамо залихе на задовољавајућем нивоу – рекао је др Микеревић.

Related posts

ДОДЈЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕНА ПОЗОРИШНА МАГИЈА

admin

Сјајном забавом за
најмлађе почео „Пркос – фест“

Derventski List

Из Дервенте три народна посланика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još