Друштво

Очишћени гробље
„Бегов гај“ и локални пут

Мјештани Горње Лупљанице поново су показали сложност и ангажованост очистивши гробље „Бегов гај“ и пут од раскрснице до гробља.

Десет Лупљаничана у суботу је косило и чистило гробље, те уништавало коров уз ограду парцеле, а уређен је и локални пут.

Да ово није прва акција коју су самостално организовали мјештани истакао је предсједник Одбора за уређење гробља „Бегов гај“ Ново Брестовац.

– У првој акцији очишћено је подручје иза ограде гробља, а у другој акцији уколнили смо смеће – казао је Брестовац.

Ову корисну акцију зачинило је и дружење мјештана, те дефинисање планова за наредни период. Наиме, циљ је да буде асфалтиран пут према гробљу, али и да село добије цркву.

Гробље „Бегов гај“ међу старијим мјештанима познато је и као „Дјевојачко гробље“. Тај назив добило је јер су се у прошлости на том мјесту среле двије колоне сватова који су се међусобно сукобили, а том приликом страдала је млада, која је на том мјесту сахрањена. Касније, и друге мјештане почели су сахрањивати на истом мјесту. 

Related posts

Суша „обрала“ кукуруз

admin

Од вртића се опростили
у ритму дјетињства

Derventski List

ЂАЦИ ПРИРЕДБОМ ЧЕСТИТАЛИ 8. МАРТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još