Друштво

ПАЛО ДЕСЕТ ШАКАЛА

Трећа „шакалијада“ која је јуче одржана у ловишту Ловачког удружења „Мотајица“ окупила је око 500 ловаца из БиХ и окружења, а нишану није успјело да побјегне десет шакала и три лисице.

Акцију одстрела предатора, у првом реду шакала, који на овом подручју нема природног непријатеља, Ловачко удружење „Мотајица“ започело је прије три године, а данас је то респектабилан скуп љубитеља лова

– Прва „шакалијада“ окупила је 170 ловаца, а овог пута имали смо 500 учесника из цијеле БиХ, Словеније и Хрватске. Похвалио бих ловце који су направили изузетан посао, јер да није било толиког одзива, не би било ни одстријељено оволико предатора – рекао је Бећаревић.

Он је додао да дервентски ловци имају подршку Ловачког савеза РС и предсједника Саве Минића, те да ће настојати да „шакалијаду“ организују сваке године, посљедњег викенда у јануару.

– Уздигнуте главе могу да кажем да смо и ми ловци допринијели да Дервента буде препознатљива још по нечему, а то је засигурно и „шакалијада“ – рекао је Бећаревић.

Related posts

Огрев празни кућни буџет

Derventski List

Васкршњи базар данас

admin

Велика љубав према малим мотоциклима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još